Wie zijn wij

Twee keer per jaar, in het voor- en najaar, wordt er een grote tweedehands kinderkleding- en speelgoedbeurs georganiseerd in Kerkelijk Centrum Carnisse Haven.

Historie
In maart 2002 werd de beurs voor het eerst gehouden in de oude Rehobothkerk in Smitshoek. Er werd destijds met de organisatie van de kinderkleding- en speelgoedbeurs gestart als één van de manieren waarop gemeenteleden van PKN Gemeente Smitshoek geld wilden inzamelen voor de toen nog te bouwen nieuwe kerk in Carnisselande. De eerste paar beurzen waren nog kleinschalig, maar al snel nam de bekendheid van de beurs toe! De verhuizing van de kerkelijke PKN gemeente van Smitshoek naar de nieuwe kerk in Carnisselande (die de naam Carnisse Haven kreeg) had het einde kunnen betekenen van de beurs. De oorspronkelijke reden voor het houden van de beurs was hiermee immers vervallen. Vanwege het enthousiasme van de organisatiecommissie en de grote mate van populariteit van de beurs werd unaniem besloten om door te gaan met de kinderkledingbeurzen. Dankzij de veel grotere behuizing die Carnisse Haven biedt, is de beurs na de verhuizing explosief gegroeid.

Tegenwoordig
De beurs is inmiddels een regionaal begrip geworden; de verkopers en kopers komen van verschillende gemeenten. De beurs is zelfs zo populair dat sommige bezoekers daar graag een paar uurtjes minder nachtrust voor over hebben. Al enkele jaren wordt de netto opbrengst van de beurs deels geschonken aan de kerk en deels aan een steeds wisselend goed doel. Het geld komt binnen door aan kopers 10% bovenop de vraagprijs te berekenen en bij verkopers 20% van de opbrengst in mindering te brengen. Dit verschil van 30% komt ten goede aan de kerk en het vooraf gekozen goede doel.

Organisatie
In 2013 heeft de eerste organisatiecommissie, na tien jaar hard en enthousiast werken, het stokje overgedragen aan een nieuwe groep.
De nieuwe commissie bestaat uit:

Brenda Hanemaaijer
Claudia de Romph
Jacqueline van der Vaart
Judith de Jong
Thirza Plomp
Mariëlle Luijendijk